Intel a anunţat un nou centru academic de cercetare

CUMPARATI

 

CELE MAI IMPORTANTE ELEMENTE ALE ŞTIRII:

  • Intel Labs a finalizat roll-out-ul de 100 de milioane de dolari al programului Intel Science and Technology Center (ISTC);
  • Cel de-al şaptelea ISTC se concentrează pe social computing şi este găzduit de Universitatea din California, Irvine, în colaborare cu mai multe universităţi;
  • Mai mult de 20 de proiecte de cercetare din întreaga lume explorează tehnologii care ne vor schimba modul de viaţă în următorii 10 ani, pornind de la oraşe, case sau birouri inteligente şi terminând cu modul în care facem cumpărături, comunicăm şi conducem maşini;
  • Intel Labs a sărbătorit cea de-a zecea aniversare a evenimentului Hall of Fame, evidenţiind tehnologii cheie inventate de Intel Labs în ultimul deceniu integrate în produse care au impact asupra lumii.

SAN FRANCISCO, 27 iunie 2012 – Intel Labs a aniversat alături de jurnaliştii şi analiştii din întreaga lume cea de-a zecea aniversare a Research at Intel.

Justin Rattner, Intel Corporation Chief Technology Officer, a prezentat showcase-ul “Faţete ale viitorului” şi a prezentat mai mult de 20 de proiecte noi care vor transforma tehnologia. Rattner a anunţat, de asemenea, deschiderea celui de-al şaptelea centru Intel Science Technology Center (ISTC), care se va concentra pe social computing. Aceasta este prima colaborare a Intel cu domeniul universitar care se concentrează pe modul în care utilizatorii interacţionează cu tehnologia.

Intel ISTC-Social a fost găzduit de Universitatea din California, Irvine, şi include parteneriate cu grupuri de cercetare ale Cornell, Georgia Tech, Indiana University şi NYU. Centrul va primi 15 milioane de dolari pentru dezvoltare, etapă care va finaliza proiectul pe 5 ani anunţat în ianuarie 2011, care presupunea o investiţie de 100 de milioane de dolari în programe ISTC. Asemenea celorlaltor şase centre ISTC, centrul dedicat social computing-ului va acoperi domenii precum cloud computing, computing embedded, visual computing şi computing securizat şi va întări relaţia dintre Intel şi mediul academic. ISTC doreşte ca oamenii de ştiinţă şi inginerii să creeze o nouă paradigmă pentru computing şi cercetare.

“Investirea permanentă în leadershipul Intel a condus la formarea unei comunităţi multidisciplinare de tineri studenţi cercetători din diverse domenii, reducând astfel decalajul dintre disciplinele tehnice şi cele sociale. Această abordare se poate vedea atât în tehnologiile prezentate de Intel Labs în acest an, cât şi în cele prezentate în anii trecuţi. Cercetările mai vechi ale Intel Labs au avut ca rezultat produse fizice care ne influenţează viaţa cotidiană”, a declarat Rattner.

ISTC–Social îşi va concentra cercetările pe explorarea tehnologiei informaţiei şi a digital media ca fenomene sociale şi culturale. Menţionate în cercurile academice ca “al treilea val” al social computing-ului, vieţile digitale şi sociale ale oamenilor vor deveni din ce în ce mai strâns legate în timp, oferind diverse oportunităţi. ISTC–Social urmăreşte să schimbe modul în care oamenii interacţionează şi caută mereu oportunităţi de progres.

Showcase-ul "Faţete ale viitorului"

Demonstraţiile de la Research at Intel au avut loc în patru zone interactive conectate printr-o zonă interdisciplinară "Centrul pentru o viaţă sustenabilă", care explorează oraşul, casa şi biroul “smart” din viitor. Zonele sunt:

Viaţa mea: Tehnologii cu consum redus de energie şi controlate de gesturi pentru a transforma căminul. Include senzori în casă care permit oamenilor să îşi imagineze un loc sigur şi protejat în care cheile nu mai sunt necesare; update-uri la dressingul virtual "Magic Mirror", care încorporează avatare umane 3D şi redau cu acurateţe corpul uman; tehnologii care le permit utilizatorilor să interacţioneze cu conţinutul media pe diferite suprafeţe, precum pereţii.

Maşina mea: Una dintre demonstraţiile de la Reaserch at Intel a fost cea a unui sistem de iluminat care le permite şoferilor să vadă mai bine prin ploaie. Cu ajutorul software-ului şi arhitecturii Intel® pentru imagini, iluminare şi computing, sistemul împiedică iluminarea picăturilor de ploaie.

Serviciul meu: Reuniunile, serviciile de tip cloud îmbunătăţite şi analiza vizuală transformă modul în care lucrăm. Demo-urile includ un “Smart Meeting Assistant”, care combină mai multe tehnologii pentru a crea o transcriere în timp real, subtitrare şi experienţă de traducere pentru întâlnirile de grup; trei demonstraţii pentru aplicaţiile cu stocare mare de date, folosind vizualizare de date şi algoritmi de optimizare pentru a identifica pattern-uri importante şi pentru a încuraja exploatarea, descoperirea de cunoştinţe.

Tech Essentials: Inovaţii care vor schimba device-urile şi site-urile viitorului, care vor fi portaluri către tehnologiile de mâine. Zona dispune de o gamă de tehnologii responsabilă cu computingul vizual ISTC şi cu dezvoltarea de tehnologii care să permită caractere virtuale scalabile şi de înaltă fidelitate; experienţe de browsing 3D construite cu ajutorul tehnologiei "River Trail"; tehnologii noi pentru a proteja datele utilizatorilor cu ajutorul recunoaşterii faciale; şi un server video inteligent care poate face streaming video către diferite dispozitive ale clienţilor în acelaşi timp şi care îl adaptează pentru categoria de device folosit.

Un stil de viaţa sustenabil: Tehnologii şi servicii care le vor oferi utilizatorilor, autorităţilor şi device-urilor abilitatea de a interacţiona într-un cadru sigur. Intel Labs a dezvoltat o varietate de noi senzori, agregatori software şi interfeţe, care atunci când sunt combinate răspund la aceste provocări. Este vorba despre tehnologii care controlează consumul de energie acasă, creează clădiri inteligente  cu control localizat, dar şi senzori Intel care ajută în trafic, la păstrarea calităţii aerului şi a apei, dar şi infrastructura staţiei de încărcare electrică.

A zecea aniversare a Hall of Fame

De peste 20 de ani, cercetătorii de la laboratoarele de R&D ale Intel au produs tehnologii de ultimă generaţie care îmbogăţesc viaţa de zi cu zi şi reinventează experienţa de computing. În 2001, Intel a fondat Intel Labs şi în 2003 a organizat prima ediţie a Research at Intel pentru a expune diversitatea proiectelor în desfăşurare. Research at Intel 2012 marchează a zecea aniversare a evenimentului şi aminteşte de momentul în care Intel Labs a creat un display digital pentru a sărbători cele 10 tehnologii imaginate şi inventate de cercetătorii Intel Labs, care în final au fost integrate în produsele Intel. Aceste tehnologii, printre care ThunderboltTM, procesorul Intel® AtomTM, tehnologia Intel® Wireless Display şi multe altele, au îmbunătăţit semnificativ şi au creat noi experienţe de computing.

Despre Intel

Intel este lider mondial în inovaţia din industria computerelor. Compania proiectează şi dezvoltă tehnologii esenţiale, ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume. Pentru informaţii suplimentare despre Intel accesaţi http://www.intel.com/pressroom şi http://blogs.intel.com.

Intel, Thunderbolt, Atom şi logo-ul Intel sunt mărci comerciale ale Intel Corporation în Statele Unite şi în alte ţări.

* Alte nume şi brand-uri pot fi reclamate ca fiind proprietatea altor părţi