Noua placa video SAPPHIRE HD 7870 Editie Flex dispune de cooler Dual-X

CUMPARATI ONLINE


 

 

SAPPHIRE Technology a anuntat placa grafica SAPPHIRE HD 7870 FleX Edition – al doilea model din seria de succes HD 7000 bazat pe arhitectura interna Graphics Core Next de la AMD dotat cu solutia unica SAPPHIRE pentru grafica multi-screen.

Majoritatea placilor grafice bazate pe tehnologia AMD necesita ca al treilea monitor din ansamblul Eyefinity sa fie un monitor DisplayPort sau conectat la un adaptor DisplayPort. Familia SAPPHIRE FleX poate suporta trei monitoare DVI in modul eyefinity si poate oferi o suprafata de lucru SLS (Single Large Surface) fara a fi nevoie de un adaptor activ. Primele doua monitoare sunt conectate la doua porturi DVI iar al treilea este conectat la un cablu HDMI la DVI (inclus) fara a fi nevoie de componente suplimentare – spre exemplu modelul recent lansat SAPPHIRE HD 7950 FleX cu doua iesiri DisplayPort poate sustine pana la 5 monitoare in modul Eyefinity.

SAPPHIRE HD 7870 FleX ofera aceasta caracteristica specifica segmentului de performanta cu frecvente de 1000MHz pentru clock si 1200MHz (4.8Gb/sec efectivi) pentru cei 2GB ai memoriei onboard DDR5. Dispune de asemenea de tehnologia exclusive Dual-X, cu multiple conducte de racire si doua ventilatoare prevazute cu rulmenti special conceputi anti-praf pentru racirea eficienta si operarea silentioasa. Caracteristica FleX permite utilizatorilor sa conecteze monitoarele DVI in vizualizare landscape sau portret oferind o solutie eficienta pentru gaming-ul multiscreen sau pentru aplicatiile de editare si creatiile de continut. Utilizand o iesire DisplayPort, placa grafica SAPPHIRE HD 7870 FleX poate sustine 4 monitoare in Eyefinity, oferind optiuni de afisare suplimentare.

Placa grafica SAPPHIRE HD 7870 FleX mai dispune si de Dual BIOS. Cand cea de-a doua pozitie este selectata, performantele sunt sporite de catre un overclock programat din fabrica. Utilizatorii pasionati pot regla setarile de performanta si mai mult, cu ajutorul softului dedicat SAPPHIRE intitulat TriXX, care este disponibil pentru descarcare gratuita de pe site-ul SAPPHIRE. Functia TriXX permite reglarea voltajului GPU precum si a clock-urilor de memorie, moment in care temperatura este afisata constant. Controlul manual de viteza al ventilatorului este sustinut, precum si profiluri ce pot fi create de catre utilizator si posibilitatea de a salva pana la patru setari diferite de perfomanta.

Seria HD 7000 este a treia generaţie a soluţiilor compatibile DirectX 11 de la divizia grafică AMD – in trecut sub numele ATI. SAPPHIRE HD 7950 este pregatită pentru DirectX 11.1 şi noul sistem de operare Windows 8 cât şi pentru oferirea tuturor funcţiilor ale actualului DirectX 11 precum DirectCompute11 şi comunicaţii multi threaded cu CPU. Comunicarea cu PC-ul gazdă este optimizată prin implementarea celei mai recente interfeţe PCI-Express Gen3.0, iar multiple plăci pot fi utilizate pentru a imbunătăţi performanţa iȋn modul CrossFireX pe o placă de bază corespunzătoare.

Specificatiile HDMI s-au imbunatatit in seria HD 7000. Interfata rapida HDMI 1.4a sustine 3D Stereoscopic cu rate imbunatatite de 60Hz per eye – 120Hz in total. Este de asemenea pregatita pentru noua generatie de ecrane 4K ce pot fi controlate de la o singura intrare de mare viteza HDMI 1.4a de 3GHz sau de la o intrare Displayport 1.2 HBR2.

APP Acceleration este numele oferit performanţei imbunătăţite a unei game largi de aplicaţii utilizând capabilităţile de procesare stream şi funcţiile specifice hardware ale arhitecturii grafice. HD 7000 a fost optimizată pentru acest tip de sarcină. Aplicaţiile tipice includ codarea şi decodarea Video, compresie şi multiplexing pentru distribuţia media, gaming sau conferinţe video. APP Acceleration poate de asemenea imbunătăţi sarcinile cotidiene precum navigarea pe Internet, aplicaţiile Office şi compresie de fisiere cu suport software.

Toate marcile inregistrate.

Pentru mai multe detalii vizitati www.sapphiretech.com