Intel şi Orange colaborează pentru dezvoltarea platformei MeeGo*. Companiile vor oferi o nouă experienţă mobilă multimedia pe dispozitive cu procesor Intel® Atom™

Swindon, Marea Britanie, şi Paris, Franţa, 3 martie – Intel şi Orange au anunţat astăzi un acord strategic pentru a oferi servicii Orange multimedia pe mai multe dispozitive bazate pe procesorul Intel® Atom™ şi platforma software, MeeGo.  MeeGo este rezultatul unei fuziuni între proiectele

        CUMPARATI

software bazate pe Linux, Moblin™ şi Maemo, prezentat la Mobile World Congress, Barcelona, ce facilitează un mediu open software pentru dezvoltarea rapidă a unei întregi game de dispozitive inteligente, asemănătoare PC-urilor, dar şi a unor noi servicii mobile extraordinare.

Stabilind un cadru software comun pe mai multe dispozitive care variază de la smartphone-uri şi tablete până la netbook-uri, Intel şi Orange vor simplifica accesul la Internet, tot mai mobil şi mai personalizat, accelerând în acelaşi timp adoptarea de aplicaţii şi servicii noi sau deja existente. MeeGo se bazează pe capabilităţile sistemului de operare Moblin şi suportul acestuia pentru o gamă largă de dispozitive şi experienţe de utilizator, combinate cu impulsul oferit de Maemo în industria mobilă şi adoptarea pe scară largă de aplicaţii Qt şi framework UI pentru dezvoltatorii de software.

Intel şi Orange vor colabora pentru a creşte disponibililitatea serviciilor Orange Signature Services, precum Orange TV şi Orange Maps, care vor fi susţinute de mediul MeeGo. De asemenea, Intel şi Orange vor colabora pentru a utiliza cât mai eficient potenţialul unei platforme pe care activităţile de computing şi comunicare converg, permiţând clienţilor să se bucure de servicii pe mai multe tipuri de dispozitive şi ecrane.

 “75% din baza noastră de clienţi urmează să îmbrăţişeze Internetul mobil. Cum clienţii au la dispoziţie un număr tot mai mare de telefoane şi sisteme de operare din care pot alege, este de datoria noastră să ne asigurăm că intrarea clienţilor noştri în acest mediu mobil multimedia este simplă şi uşor de făcut,” a declarat Yves Maitre, SVP Devices, Orange Group. “Colaborarea noastră cu Intel în domeniul platformei de software MeeGo nu va asigura doar o gamă mai mare de dispozitive şi ecrane; consumatorii vor beneficia în continuare de o experienţă de utilizator consistentă, oferită prin intermediul serviciilor Orange Signature, incluzând un ecran principal personalizat, uşor de recunoscut şi în care au încredere, reţeaua de cea mai bună calitate, cu sisteme de facturare sigure şi simplificate.”

“Procesorul Intel Atom s-a bucurat până acum de un succes extraordinar pe piaţă,” a declarat Doug Fisher, Vice President, Software & Services Group şi General Manager, Systems Software Division, Intel Corporation. “Împreună cu platforma software MeeGo, aceste dispozitive asemănătoare unor PC-uri vor oferi o experienţă deosebită în navigarea pe Internet, computing şi comunicaţii, datorită graficii complexe, capabilităţilor de multitasking şi multimedia, dar şi celui mai bun nivel de performanţă a aplicaţiilor. Orange şi Intel au în comun o viziune similară referitoare la dispozitivele digitale şi experienţele de consum, iar colaborarea noastră va conecta utilizatorii cu conţinutul care este cel mai important pentru ei, indiferent unde s-ar afla.”

Despre Intel

Intel [NASDAQ: INTC], liderul mondial în inovaţia privind siliciul, dezvoltă tehnologii, produse şi iniţiative menite să îmbunătăţească încontinuu munca şi viaţa oamenilor. Pentru informaţii suplimentare cu privire la Intel accesaţi http://www.intel.com/pressroom şi http://blogs.intel.com.

* MeeGo este marcă înregistrată a Linux Foundation Corporation.

Alte nume şi brand-uri pot fi reclamate ca fiind proprietatea unor terţe părţi.