Kaspersky Lab intră în echipa AI-MAS Winter Olympics

        CUMPARATI

AI-MAS Winter Olympics reuneşte studenţi din nouă universităţi din România, care se vor întrece în rezolvarea unui joc de strategie – dezvoltat pe baza unui framework propus de organizatorifolosind tehnici de inteligenţă artificială. Având aproape trei luni la dispoziţie, echipele de studenţi trebuie să dezvolte soluţia pe care o vor prezenta pe 27 februarie 2010, în cadrul evenimentului final, care se va desfăşura în holul EC şi sala EC105 a Facultăţii de Automatică şi Calculatoare.

 „Creşterea necontrolată a numărului de programe periculoase din ultimii ani a făcut ca modalităţile tradiţionale de analiză a viruşilor informatici să devină ineficiente”, spune Costin Raiu, Chief Security Expert Kaspersky Lab. „În mod firesc, specialiştii s-au orientat spre un proces automatizat, care foloseşte sisteme bazate pe inteligenţă artificială. În cadrul AI-MAS Olympics voi susţine un workshop în care voi arăta cum s-a realizat trecerea de la inteligenţa artificială la calculul paralel, pentru un univers cibernetic mai sigur”, completează Raiu.

Evenimentul de sâmbătă aduce în faţa juriului toate echipele calificate în finala de Crafting Quest, pentru a desemna câştigătorii marelui premiu. Mai multe detalii referitoare la AI-MAS Olympics găsiţi la adresa: http://www.aiolympics.ro/

Despre Kaspersky Lab

Kaspersky Lab produce şi distribuie unele dintre cele mai populare sisteme de securitate pentru
PC, care protejează utilizatorul de viruşi, spyware, crimeware, hacker-i, phishing şi spam. Produsele Kaspersky deţin o rată superioară de detecţie, având cel mai rapid timp de răspuns din industria de securitate pentru utilizatori individuali, SMB, reţele de mari dimensiuni şi sisteme de lucru mobile. Tehnologia dezvoltată de Kaspersky este utilizată la nivel mondial în produsele şi serviciile furnizorilor de top ai soluţiilor de securitate de pe piaţa IT.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaspersky.ro, iar pentru ultimele ştiri legate de malware, consultaţi www.viruslist.com.