Rezultate excelente pentru Kaspersky Internet Security şi Kaspersky Anti-Virus 2010 in testari

AV-Comparatives a testat 15 dintre cele mai populare soluţii de securitate, punând accentul pe capacitatea acestora de a proteja computerele într-o simulare a mediului real de lucru. Astfel, experţii au evaluat modul în care aceste soluţii se raportau la situaţiile întâlnite de utilizatori în viaţa de zi cu zi, calculând nivelul de protecţie împotriva ameninţărilor informatice, precum şi numărul rezultatelor fals-pozitive. Mai mult decât atât, au fost luate în considerare numai deciziile independente ale soluţiilor de securitate, cele care implicau intervenţia utilizatorului nefiind calculate.

        CUMPARATI

Kaspersky Internet Security 2010 s-a clasat pe locul întâi, cu cea mai ridicată rată de detecţie (99%) şi un număr nesemnificativ de rezultate fals-pozitive, fiind distinsă cu certificarea Advanced +.

În evaluarea Anti-Malware Test Lab, pentru testarea eficienţei în eliminarea infecţiilor deja active în computer, Kaspersky Anti-Virus 2010 a obţinut cel mai ridicat rezultat, fiind premiat cu distincţia Gold Malware Treatment. Testul s-a desfăşurat în perioada ianuarie-februarie 2010, fiind derulat pe staţii de lucru reale, nu virtuale, pentru a evalua capacitatea soluţiilor de securitate de a identifica şi îndepărta programele periculoase care au pătruns deja în sistem şi evită detecţia.

Alte cinci produse antivirus au fost premiate, dar soluţiile Trend Micro Antivirus plus Antispyware 2010, McAfee VirusScan Plus 2010, BitDefender Antivirus 2010, Panda Antivirus 2010 şi Eset NOD32 Antivirus 4.0 nu au obţinut rezultate bune, fiind catalogate drept incapabile de a elimina infecţiile active din sistem. Pentru informaţii suplimentare despre acest clasament vizitaţi: http://www.anti-malware-test.com/?q=node/180.

Publicaţia IT Computer Bild a clasat soluţia Kaspersky Internet Security 2010 pe locul întâi, în urma rezultatelor foarte bune obţinute în ultimul test comparativ realizat. Reprezentanţii publicaţiei au comentat performanţele soluţiei Kaspersky Lab ca fiind foarte bune, acordându-i calificativul „Good”. În timpul testelor, KIS 2010 s-a confruntat cu 25 de milioane de mostre malware, 50.000 de email-uri spam şi 150.000 de atacuri cibernetice.

Niciuna dintre celelalte şapte soluţii de securitate evaluate nu a reuşit să atingă scorul înregistrat de Kaspersky Internet Security 2010, iar experţii Computer Bild s-au declarat impresionaţi, atât de protecţia completă pe care o oferă de aceasta, cât şi de impactul redus asupra resurselor computerului şi interfaţa prietenoasă de comunicare cu utilizatorul.

Mai multe detalii despre testul realizat de AV-Comparatives se regăsesc aici: http://www.av-comparatives.org/images/stories/test/dyn/dynamic2009.pdf.

Despre Kaspersky Lab

Kaspersky Lab produce şi distribuie unele dintre cele mai populare sisteme de securitate pentru
PC, care protejează utilizatorul de viruşi, spyware, crimeware, hacker-i, phishing şi spam. Produsele Kaspersky deţin o rată superioară de detecţie, având cel mai rapid timp de răspuns din industria de securitate pentru utilizatori individuali, SMB, reţele de mari dimensiuni şi sisteme de lucru mobile. Tehnologia dezvoltată de Kaspersky este utilizată la nivel mondial în produsele şi serviciile furnizorilor de top ai soluţiilor de securitate de pe piaţa IT.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaspersky.ro, iar pentru ultimele ştiri legate de malware, consultaţi www.viruslist.com.