Lite-On combină viteza de 20X, tehnologia LightScribe şi SATA într-un singur dispozitiv

Philips & Lite-On Digital Solutions (PLDS), joint venture–ul dintre Philips şi Lite-On, producătorul unitaţii optice Lite-On (ODD), îşi lărgeşte portofoliul inscriptoarelor de DVD-uri cu viteza 20X printr-o  nouă unitate, care include atât tehnologia LightScribe cât şi interfaţa Serial ATA .

 Aceste două caracteristici au fost deja integrate în dispozitive separate. In prezent, pe piaţă sunt disponibile inscriptoare Lite-On de 20X sau cu interfaţa S-ATA sau cu tehnologia LightScribe incorporate, dar niciun dispozitiv care să combine cele două caracteristici. Acum, Lite-On incorporează ambele tehnologii în noul inscriptor LH-20A1L .

 Funcţia LightScribe este un plus apreciat de către utilizatorii creativi şi profesionişti. LightScribe este o tehnologie de personalizare a discurilor care permite utilizatorilor să creeze etichete personalizate direct pe un disc, folosind acelaşi laser care arde datele. Această tehnologie conferă discului un aspect creativ şi profesional.

Pasionaţilor avansaţi de computere, Lite-On le oferă un DVD Writer de 20X cu interfaţa S-ATA, ce aduce avantaje considerabile faţă de interfaţa paralelă PATA, care poate fi gasită pe cele mai obişnuite inscriptoare de DVD-uri. Interfaţa SATA elimină posibilele informaţii sau acţiuni obstructive datorită vitezei de transfer de date de cel puţin 150 MB/s.

 Noul LH-20A1L incorporează de asemenea tehnologia SmartWrite , ca toate celelalte inscriptoare de DVD-uri Lite-On de 20X. Această tehnologie permite inscriptoarelor de DVD-uri să accelereze viteza standard de 16X a anumitor medii pana la 20X. In plus, tehnologia SmartWrite este apreciată şi pentru capacitatea de a ameliora calitatea produselor media mediocre. Astfel scrierea mediilor necunoscute este îmbunataţită obţinându-se rezultate de cea mai bună calitate posibilă.