Microsoft duce managementul PC-urilor în cloud

        CUMPARATI

Microsoft duce managementul PC-urilor în cloud

Cu Windows Intune, clienții simplifică managementul PC-urilor și amplifică productivitatea

joi, 24 martie 2011

Microsoft a anunțat în cadrul Microsoft Management Summit 2011 noi soluții tehnologice care cresc productivitatea angajaților în companii. Windows Intune oferă servicii în cloud pentru administrarea și protecția computerelor printr-o simplă interfață web, astfel încât clienții îsi pot gestiona stațiile de lucru de oriunde ar fi. Având la bază tehnologii de cloud, Windows Intune permite companiilor să gestioneze mult mai ușor PC-urile cu cerințe speciale de administrare, cum este cazul angajaților cu o distribuție geografică mare, al PC-urilor ce nu fac parte dintr-un domeniu sau rețea, angajaților de pe teren sau al PC-urilor provenite din achiziții de companii.

Tudor Galoș, Windows Business Group Lead, Microsoft România: „Windows Intune este un exemplu concret al faptului că Microsoft dorește să ofere utilizatorilor soluții simple în cloud pentru a intampina dificultățile cu care se confruntă oamenii de afaceri și business-urile lor. Disponibilitatea Windows Intune în România oferă clienților și partenerilor noștri o nouă oportunitate de a crește eficiența investițiilor IT.”

Oferta Windows Intune

Windows Intune este o soluție ce cuprinde un mix atractiv de beneficii tehnologice și de business pentru companii:

– Unelte de administrare a PC-urilor;
– Funcții enterprise pentru protejare împotriva amenințărilor de programe malware și rootkit, disponibile prin Forefront Endpoint Protection 2010;
– Serviciul Windows Intune poate fi integrat cu soluții profesionale de automatizare software (de exemplu, Autotask și ConnectWise);
– Reduceri de costuri pentru companiile ce sunt în curs de standardizare a desktop-urilor pe Windows 7 și inclusiv de upgrade la Windows 7 Enterprise, cea mai completă ofertă Windows 7 pentru companii. Windows Intune și Office 365 sunt servicii în cloud construite pentru a funcționa perfect împreună pentru creșterea randamentului în organizații. Office 365, noua versiune a serviciilor online Microsoft pentru comunicare și colaborare, urmează să fie lansată în curând în România;
– Service Level Agreement (SLA) susținut financiar: ca și în cazul celorlalte tehnologii de cloud computing de la Microsoft, disponibilitatea planificată a Windows Intune este garantată la 99.9%.

Windows Intune reduce costurile de mentenanță

Un studiu IDC referitor la costul total de proprietate a Windows Intune arată că pentru mentenanța unui computer se economisesc 702 USD pe an cu Windows Intune, în principal datorită reducerilor de costuri de administrare IT și a câștigurilor de productivitate a utilizatorilor.

Concluzia unui alt studiu IDC cu privire la oportunitatea economică a partenerilor Microsoft este că veniturile rezultate din managementul PC-urilor cresc în medie cu 19% în primul an de operațiuni pentru partenerii ce oferă servicii bazate pe Windows Intune. Partenerii ce doresc să testeze Windows Intune se pot înscrie fără niciun cost adițional în programul Cloud Essentials (www.microsoftcloudpartner.com).

Pentru mai multe informații despre Windows Intune, vă rugăm să accesați www.windowsintune.com și blogul echipei.

Despre Microsoft

Fondat în 1975, Microsoft (Nasdaq "MSFT") este liderul mondial în software, servicii și soluții, care ajută oamenii și companiile să își atingă pe deplin potențialul. Misiunea Microsoft Romania este creșterea satisfacției partenerilor și utilizatorilor tehnologiei de vârf, Microsoft contribuind cu profesionalism și onestitate la dezvoltarea industriei IT locale, prin transpunerea modelului de business al corporației.