Microsoft a lansat o nouă versiune a Internet Explorer

        CUMPARATI

 

Microsoft a lansat, joi, a noua versiune a browserului Internet Explorer, în încercarea de a recupera din cota de piaţă pierdută în favoarea Firefox, produs de Mozzilla, Google Crome şi Safari, al Apple, transmite Bloomberg.

Noua versiune a Internet Explorer suportă tehnologia HTML 5 şi o viteză mai mare de încărcare a paginilor web.

Cota de piaţă a Internet Explorer a scăzut la 60%, de la 74% în urmă cu doi ani, ca urmare a interesului în creştere atras de Firefox, Chrome şi Safari, potrivit Net Applications.

În condiţiile în care traficul Chrome a crescut de şapte ori, Microsoft trebuie să se asigure că utilizatorii vor continua să se concentreze pe sistemul de operare Windows, în loc să folosească programe prin browserul Google, a declarat Matt Rosoff, analist la Directions on Microsoft, companie de cercetare din Kirkland, Washington.

"În baza sondajelor efectuate de dezvoltator, utilizatorii sunt mai interesaţi de Internet Explorer 9 decât de versiunile anterioare. Am putea asista la recuperarea unei părţi din cota de piaţă, de la Firefox", consideră Rosoff.

Cota de piaţă a Firefox a ajuns luna trecută la 23%, de la 19% în urmă cu doi ani, potrivit Net Applications, companie de analiză a traficului pe Internet.

În cazul Chrome, cota a urcat de la 1,1% la 7,5%, iar cea a Safari de la 2,8% la 5,2%.