Platforma End-to-End 400G Hyperscale Networking Platform oferă o accelerare de 4 ori mai mare cu ajutorul switch-ului inovator Spectrum-4

NVIDIA anunță platforma de infrastructură de rețea pentru centre de date de înaltă performanță Spectrum

Download now

NVIDIA SPECTRUM-4

NVIDIA a anunțat NVIDIA Spectrum™-4, următoarea generație a platformei sale Ethernet, care permite performanțe extreme de rețea și securitate robustă necesare pentru infrastructura centrelor de date la scară largă.

Prima platformă de rețea end-to-end de 400 Gbps din lume, NVIDIA Spectrum-4 oferă un debit de comutare de 4 ori mai mare decât generațiile anterioare, cu 51,2 terabiți pe secundă. Aceasta este formată din familia de switch-uri NVIDIA Spectrum-4, NVIDIAConnectX®-7 SmartNIC, NVIDIA BlueField®-3 DPU și software-ul de infrastructură pentru centre de date DOCA™ pentru a supraîncărca aplicațiile cloud-native.

Creat pentru AI, NVIDIA Spectrum-4 vine pe măsură ce centrele de date cresc exponențial și cer performanțe extreme, securitate avansată și caracteristici puternice pentru a permite virtualizarea și simularea avansată de înaltă performanță. Platforma Ethernet Spectrum-4 include caracteristici cheie necesare pentru cerințele fără compromisuri ale acestor tehnologii. Comutatoarele Spectrum-4 permit o precizie de sincronizare de o nanosecundă – ceea ce reprezintă o îmbunătățire de cinci până la șase ordine de mărime în comparație cu centrele de date tipice, bazate pe milisecunde. De asemenea, acestea accelerează, simplifică și securizează structura de rețea cu o lățime de bandă per port de două ori mai rapidă, de patru ori mai puține switch-uri și un consum de energie cu 40% mai mic față de generația anterioară. Platforma Spectrum permite simularea spațiului și a timpului cu precizie în platforma NVIDIA Omniverse™ pentru colaborare și simulare de proiectare 3D, iar rețeaua de switch-uri Spectrum-3 conectează 32 de servere OVX pentru a forma OVX SuperPOD.

„O nouă eră a tehnologiilor cloud la scară masivă, cum ar fi Omniverse, necesită o transformare a arhitecturii centrului de date”, a declarat Kevin Deierling, vicepreședinte Networking la NVIDIA. „Performanța extremă a platformei Spectrum-4 și securitatea robustă vor echipa centrele de date pentru a stimula descoperiri inovatoare care depășesc limitele a ceea ce este posibil în beneficiul societății.”