Seagate sparge plafonul de capacitate cu prima unitate de disc externa pentru computere desktop de 3 teraocteti din lume

CUMPARATI

 

 3TB FreeAgent GoFlex Desk external hard drive
 

 

Noua unitate de disc externa pentru computere desktop FreeAgent® GoFlex™ include o capacitate de stocare fara precedent atat pentru Mac, cat si pentru PC.

Oferind clientilor din intreaga lume mai multi teraocteti, Seagate – numarul 1 in materie de hard disk-uri si solutii de stocare – a anuntat astazi prima unitate de disc externa de 3 teraocteti (TB) din lume. Disponibila imediat, unitatea de disc externa pentru computere desktop FreeAgent® GoFlex™ de 3 TB vine in intampinarea cererii explozive de capacitate de stocare a continutului digital, atat acasa, cat si la birou. Cu o capacitate de 3 TB se pot stoca pana la 120 de filme in format HD (inalta rezolutie), mii de fotografii sau nenumarate ore de muzica in format digital.

Un nou membru esential al familiei de hard disk-uri GoFlex ™, lansate recent de firma, unitatea de disc externa pentru computere desktop GoFlex de 3 TB combina capacitatea imensa cu flexibilitatea de adaptare a interfetei USB 2.0 a unitatii de disc la o conexiune USB 3.0 sau FireWire® 800, pentru a face fata unor nevoi diferite de performante si viteze de transfer. Clientii pot crea, stoca si accesa cu usurinta continutul, fie de la un computer cu Windows®, fie cu Mac OS X, pe unitatea de disc externa pentru computere desktop GoFlex, datorita unui driver NTFS pentru Mac inclus.

"Cererea de capacitate de stocare a clientilor individuali depaseste rapid necesitatile firmelor, deoarece oamenii colectioneaza continuu imagini video de inalta rezolutie, fotografii si muzica", a declarat Dave Mosley, vicepresedinte executiv pentru vanzari, marketing si gestionarea gamelor de produse al Seagate. "Seagate are o traditie in proiectarea produselor care depasesc noi frontiere ale capacitatii de stocare, pentru a face fata cerintelor clientilor, iar unitatea de disc externa pentru computere desktop GoFlex ™ nu  face exceptie, oferind solutia de stocare cu cea mai ridicata capacitate disponibila la ora actuala."

Un raport recent al Parks Associates arata ca un consumator casnic mediu va avea necesitati de stocare in crestere pana la aproape 900 GB pana la sfarsitul anului 2014, crestere datorata in buna masura descarcarilor de imagini video, copii controlate ale Blu-ray Disc si utilizarii tot mai frecvente a functiilor de inregistrare de tip videorecorder digital¹. Unitatea de disc externa pentru computere desktop GoFlex ofera o capacitate de stocare ridicata, fara restrictii², si copiere de rezerva automata, continua, cu criptarea software a fisierelor, pentru a asigura securitatea tuturor datelor³. Interfata USB 2.0 standard permite upgrade la USB 3.0 sau FireWire® 800 prin cuplarea unitatii de disc cu adaptorul corespunzator pentru computere desktop GoFlex™, pentru a imbunatati de pana la 10 ori performantele de transfer al fisierelor, pentru copierea si partajarea mai usoara a fisierelor⁴.

"Pe masura ce calitatea rezolutiei camerelor digitale creste, dispozitivele de redare, cum ar fi ramele pentru fotografii digitale si playerele MP3 sunt tot mai raspandite, iar Internetul este tot mai mult utilizat pentru descarcarea de muzica si imagini video, utilizatorii individuali acumuleaza tot mai multe fisiere", a declarat Kurt Scherf, vicepresedinte si analist principal al Parks Associates. "Clientii activi in crearea si consumul de media digitale se vor confrunta cu o crestere de noua ori a nevoii de capacitate de stocare pentru media digitale, ceea ce va duce la cresterea cererii de solutii de stocare de capacitate ridicata, usor de utilizat."

Unitatea de disc externa pentru computere desktop GoFlex  este compatibila atat cu computere cu sisteme de operare Windows®, cat si Mac®. Toate unitatile de disc contin un driver NTFS pentru Mac, care permite unitatii de disc stocarea si accesarea fisierelor atat de pe computere Windows, cat si Mac OS X, fara a fi necesara reformatarea. Driverul NTFS se instaleaza simplu, o singura data, pe computerul Mac, permitand scrierea si citirea fisierelor pe o unitate formatata Windows ⁵. Modelul rafinat, negru, de 3,5 inch poate fi asezat fie orizontal, fie vertical, pentru a se adapta la orice mediu de birou.

1 "Posibilitati de capacitate de stocare pentru consumatorii individuali", de Kurt Scherf si Pietro Macchiarella, Parks Associates, martie 2010.
2 Unitatea de disc externa pentru computere desktop GoFlex™ a fost proiectata special pentru a depasi limitarea de catre Windows a hard disk-urilor la 2,1 TB.
3 Include software-ul pentru copiere de rezerva Memeo si Memeo Premium pentru Mac.
4 Urmariti modul de functionare al familiei de hard disk-uri GoFlex la http://bit.ly/cMVxOP.
5 Pentru utilizarea software-ului de rezerva pentru Mac sau Time Machine ® este necesara reformatarea HFS+.