Seagate prezintă adaptorul de reţea FreeAgent DockStar™

CUMPARA

Extinzând gama de soluţii de stocare uşor de utilizat a firmei, care permite utilizatorilor să se bucure de conţinutul digital, să îl partajeze şi să îl stocheze, Seagate (NASDAQ: STX) a anunţat astăzi următoarea evoluţie a stocării de reţea – adaptorul de reţea FreeAgent DockStar™, o modalitate uluitor de simplă de accesare şi partajare a conţinutului digital cu oricine, oriunde s-ar afla.

Oamenii se bucură tot mai mult de avantajele conectării permanente, totuşi persistă un decalaj în privinţa conectării la conţinutul de acasă şi a partajării cu ceilalţi. Adaptorul de reţea DockStar reinventează modul de a gândi accesul din orice loc şi conceptul de partajare a fişierelor digitale. Acesta permite introducerea într-o reţea a unităţii de disc FreeAgent Go™ permiţând accesul la conţinutul acestuia din orice loc din afara locuinţei, precum şi partajarea selectivă a fişierelor cu prietenii şi cu familia. În câteva minute, o unitate poate deveni accesibilă de la orice computer conectat la Internet, precum şi cu ajutorul unei aplicaţii inovatoare pentru iPhone.

"Piaţa pentru dispozitive conectate în reţea creşte rapid, în paralel cu răspândirea dispozitivelor de bandă largă şi cu ascensiunea "Consumatorului de pretutindeni" – categoria care doreşte să fie conectată în orice loc", a declarat Carl Howe, director al Yankee Group. "Dispozitivele care permit utilizarea şi gestionarea uşoară de către consumatori a reţelelor de domiciliu vor avea un potenţial uriaş pe piaţă."

Uşor de instalat şi prevăzut cu o interfaţă intuitivă de tip Web, adaptorul de reţea DockStar va schimba modul de control al accesului şi partajării conţinutului, prin crearea unor "nori" de stocare personalizaţi, păstrând totodată securitatea şi confidenţialitatea conţinutului unităţilor, deoarece aceste se află la domiciliu. Totodată, utilizatorii vor putea trimite fotografii şi fişiere video legate către site-urile reţelelor sociale, cum ar fi MySpace, Facebook şi Twitter. FreeAgent DockStar conectează oamenii şi experienţele acestora într-un mod cu totul nou, chiar dacă se află la mii de kilometri unii de ceilalţi. Mai mult, agregarea simplă se îmbogăţeşte cu sensuri noi, atunci când prietenii şi familia pot primi fluxuri RSS ale partiţiilor create pentru a-i informa permanent despre modificările conţinutului. De asemenea, adaptorul de reţea DockStar este prevăzut cu trei porturi USB suplimentare, care permit conectarea a maximum patru dispozitive de stocare masivă, oferind mai mult pentru partajare şi acces oriunde v-aţi afla, în cealaltă parte a camerei ori în cealaltă parte a lumii.

Adaptorul de reţea DockStar este activat de serviciul Pogoplug de la Cloud Engines, Inc. Prin corespondenţa cu capacităţile Pogoplug, Seagate a creat o modalitate completă şi simplă de a dispune la domiciliu de o unitate conectată în reţea pentru partajarea şi accesarea datelor oriunde şi oricând doriţi.

"Conţinutul digital şi epoca Web 2.0 au modificat fundamental modul nostru de viaţă. Majoritatea consumatorilor din zilele noastre îşi personalizează în mod activ experienţele digitale, prelevând şi descărcând conţinut de nişă şi video cu o frecvenţă tot mai ridicată", a declarat Terry Cunningham, executiv pentru soluţii marca Seagate.  "FreeAgent DockStar™ oferă mai mult decât o simplă soluţie de conectare în reţea – creează o experienţă personalizată şi partajată, controlată de individ".

Ofertele de capacitate ale noilor unităţi portabile FreeAgent Go

Pe lângă prezentarea adaptorului de reţea FreeAgent DockStar, Seagate va prezenta şi trei valori noi de capacitate pentru familia de unităţi de disc premiate FreeAgent Go. Pe lângă capacităţile existente de 250, 320, 500 şi 640 GB (gigaocteţi), soluţia de stocare portabilă Seagate FreeAgent Go va fi disponibilă şi la capacităţile de 1 TB (teraoctet), 880 şi 750 GB. Aceste noi oferte de capacitate în format portabil permit ţinerea în buzunar a unor întregi biblioteci de filme, fotografii şi muzică. Noile unităţi FreeAgent Go sunt compatibile cu gama de accesorii Seagate din familia FreeAgent, inclusiv noul player media de înaltă rezoluţie FreeAgent Theater+™, accesoriul FreeAgent Go Dock+™ şi adaptorul de reţea FreeAgent DockStar™ anunţat recent.

Ca şi toate celelalte unităţi Seagate FreeAgent ®, unităţile FreeAgent Go de 1 TB, 880 şi 750 GB sunt compatibile cu sistemele de operare Windows ® 7, Windows Vista ® şi Windows ® XP şi sunt livrate gata echipate cu software-ul Seagate Manager™, o aplicaţie optimizată care permite programarea copierilor de rezervă automate şi a sincronizării mai multor computere. Unităţile FreeAgent pentru Windows oferă totodată securitate sub forma criptării software AES pe 256 biţi, pentru a vă permite să asiguraţi confidenţialitatea şi securitatea informaţiilor. Unitatea portabilă Seagate FreeAgent Go de 1 TB este susţinută de garanţia limitată pe cinci ani, maximul în domeniu, care oferă siguranţa că amintirile dvs. digitale şi munca dvs. de o viaţă se află pe o unitate de disc în care puteţi avea încredere.

 

Alte ştiri