SAPPHIRE a lansat HD 7950 cu doua modele uluitoare

CUMPARATI ONLINE


 

 

SAPPHIRE Technology a adaugat doua modele noi si interesante de placi video avand la baza arhitectura grafica GCN de la AMD.  

Noile modele SAPPHIRE HD 7950 sunt a doua familie de carduri grafice care incorporeaza ultima generatie de GPU-uri de la AMD fabricate prin proces de 28nm si dispun de arhitectura de procesare grafica optimizata GCN. HD 7950 GPU are o structura interna cu 1792 procesoare Stream si interfata cu memorie de mare viteza pe 384-bit cu peste 264GB/sec memorie pentru latimea de banda.

Doua modele sunt prezentate la lansare. In varianta standard SAPPHIRE HD 7950 dispune de viteze de clock de 810 MHz, putin mai mult fata de modelul de referinta, si un single cooler, dual slot. In acelasi timp SAPPHIRE introduce un model de inalta performanta, SAPPHIRE HD 7950 OC Edition, care este overclockat din fabrica la 900MHz si dispune de noua tehnologie dual-extractor de la SAPPHIRE- un cooler foarte eficient multi-heatpipe cu doua ventilatoare oferind o functionare silentioasa si rece in conditii de operare normale si performante de racire excelente chiar si in conditii extreme. Ambele modele dispun de 3GB a celei mai recente memorii DDR5 cu clock-uri efective de 5Gb/s.    

Pentru entuziasmatul care cauta maximizarea performantei, o noua versiune a uneltei de overclocking, TriXX ce suporta aceasta ultima generatie de tehnologie se poate descarca gratuit de pe website-ul SAPPHIRE. TriXX permite tuning-ul voltajului GPU precum si al clock-urilor core si memory, timp in care temperatura este afisata constant. Controlul de viteza a ventilatorului este manual, precum si profilele fan create de catre utilizator si abilitatea de a salva pana la patru setari de performanta diferite. La editia OC, al doilea BIOS este preprogramat pentru a permite un overclock maxim mai inalt si un profil fan mai agresiv.

Seria HD 7000 este a treia generatie a solutiilor compatibile DirectX 11 de la divizia grafica AMD- anterior ATI. SAPPHIRE HD 7950 este pregatita pentru DirectX 11.1 si noul sistem de operare Windows 8 cat si pentru oferirea tuturor functiilor ale actualului DirectX 11 precum DirectCompute11 si comunicatii multi threaded cu CPU. Comunicarea cu PC-ul gazda este optimizata prin implementarea celei mai recente interfete PCI-Express Gen3.0, iar multiple carduri pot fi utilizate pentru a imbunatati performanta in modul CrossFireX pe o placa de baza corespunzatoare.

Lucrul sau gaming-ul pe mai multe monitoare devine tot mai popular, iar SAPPHIRE HD 7950 suporta acestea cu AMD Eyefinity. Cu iesirile DVI, HDMI, si doua mini-DisplayPort cardul poate suporta configuratii de pana la 6 monitoare. In plus, SAPPHIRE HD 7950  poate sustine in mod simultan, stream-uri audio multiple si independente ce permite continutului audio sa fie asociat cu diferite aplicatii pe diferite ecrane.

Specificatiile HDMI au crescut de asemenea in seria HD 7000. HDMI-ul rapid 1.4a suporta 3D Stereoscopic cu rate de frame imbunatatite de 60Hz per eye- 120Hz in total. Este de asemenea pregatita pentru noua generatie de display-uri 4K ce pot fi actionate de la o singura intrare de mare viteza de 3GHz HDMI 1.4a sau DisplayPort 1.2 HBR2.

APP Acceleration este numele oferit performantei imbunatatite a unei game largi de aplicatii utilizand capabilitatile de procesare stream si functiile specifice hardware ale arhitecturii grafice. HD 7000 a fost optimizata pentru acest tip de sarcina. Aplicatiile tipice includ codarea si decodarea Video, compresie si multiplexing pentru distributia media, gaming sau conferinte video. APP acceleration poate de asemenea imbunatati saricinile cotidiene precum Internet browsing, aplicatiile Office si compresia fisierelor cu software suport.

 SAPPHIRE HD 7950 si HD 7950 OC sunt disponibile acum prin canalul prestabilit SAPPHIRE si partenerii etail.

Aflati mai multe pe www.sapphiretech.com