Supermicro oferă o soluție optimizată de stocare definită de software pentru administrarea la scară largă a datelor nestructurate în parteneriat cu ocompania de software de top

Supermicro reînnoiește linia de soluții Scality RING pentru a facilita implementarea stocării definite de software pentru întreprinderi

Super Micro Computer, Inc. (SMCI), lider global în computing, stocare, soluții de rețea și tehnologie de calcul ecologică pentru întreprinderi, a actualizat portofoliul web și de soluții legate de stocări complexe SDS bazate pe dispozitivul Supermicro Hardware și Scality RING Software.

Yuri Slukhai, Server Focus Group Leader și BDM în ASBISc Enterprises Plc spune: „Una dintre principalele soluții pentru stocarea conținutului nestructurat și a datelor media de astăzi este utilizarea sistemelor de stocare a fișierelor și obiectelor, care au scalabilitate ridicată și costuri reduse pentru stocarea 1GB / 1PB de date. Iar unul dintre liderii acestui segment al pieței sistemelor de stocare este soluția Scality ca stocare definită de software (SDS) – cunoscută sub numele de Scality RING. Prima versiune a acestui sistem de stocare a fost lansată în 2010. Și astăzi este o soluție scalabilă care utilizează comunicații peer-to-peer și o arhitectură distribuită implementată pe serverele x86.

Unul dintre producătorii care își certifică soluțiile pentru Sсality RING este compania americană Supermicro, care oferă o linie de modele special de soluții de server, dezvoltate și certificate împreună cu Scality.

Pentru ce se folosește această soluție și cum este construită?

Software-ul Scality RING este implementat pe un cluster de servere, constând dintr-o configurație minimă de 3 noduri de stocare bazate pe servere Supermicro (complet sau parțial populate), poate fi scalat pe 100PB și implementează un set întreg de acces, protecție a datelor și gestionarea sistemului Servicii. Supermicro / Scality Storage poate fi implementat în 2 soluții de bază HW – pentru performanța de transfer / stocare de capacitate și pentru stocare de mare capacitate.

Scality RING acceptă mai multe protocoale de acces la date, inclusiv Amazon Web Services (AWS) IAM și S3 (API-uri compatibile cu HTTP simplu) bazate pe Transfer de stare reprezentativă (REST) și Swift și acces la fișiere NFS (v4), SMB / CIFS și FUSE. Iar Supermicro cu serverele lor oferă eficiență TCO și CapEx pentru hardware și upgrade-uri viitoare ușoare.

Soluția este furnizată ca un ansamblu complet la fabrica Supermicro cu licențe Scality RING adăugate, care necesită o pre-implementare suplimentară din partea clientului și include următoarele componente software:

·          La nivelul superior: sunt amplasate servicii scalabile de acces la date (servere conector), care furnizează date pentru aplicații prin intermediul protocoalelor, precum și un supervizor pentru gestionarea și monitorizarea centralizată a întregului sistem și a sănătății acestuia.

·          Nivelul mediu de stocare este un sistem de fișiere distribuit virtual cu un SGBD MESA pentru stocarea metadatelor, noduri de stocare, I / O-daemons și un portal de management bazat pe web. MESA oferă indexarea obiectelor și gestionarea metadatelor pentru sistemul de fișiere Scality Scale-out (SOFS) ca strat de abstractizare. O aplicație poate utiliza mai mulți conectori RING în același timp pentru a accesa datele, dacă este necesar.

·          Stratul inferior al stivei este stratul de stocare distribuit care formează nodurile de stocare virtuală

·          Pentru a asigura o disponibilitate ridicată a stocării obiectelor (până la „14 * nouă”) în Scality RING, în loc de tehnologiile clasice RAID, sunt utilizate diferite mecanisme de protecție a datelor, optimizate pentru sistemele distribuite, inclusiv replicarea locală și distribuită geografic și codificarea ștergerii, și puteți combina replicarea cu codificarea ștergerii într-un singur conector.

Exemplele de implementări Scality RING sunt organizațiile guvernamentale, spitalele majore și autoritățile din domeniul sănătății, companiile de servicii media și furnizorii de conținut, producătorii industriali, precum și furnizorii de telecomunicații și cloud. ”

Soluția oferă un cadru de stocare la scară petabyte, oferind scalare, performanță și rezistență asociate cu configurațiile hardware predefinite ale Supermicro, ce oferă utilizatorilor o implementare de tip aparat și niveluri de servicii pentru a satisface cerințele întreprinderii.

Cu aceste soluții, clienții pot implementa atât stocare optimizată pentru performanță, cât și capacitate optimizată, niveluri variate de durabilitate a datelor și suport pentru obiecte sau fișiere de la mic la mare într-un singur spațiu de nume global. Utilizatorii pot opera și gestiona operațiuni de stocare extrem de mari, dispersate la nivel global, simplu și rentabil, automatizând multe operațiuni de stocare comune. RING Supervisor UI este un portal complet și unificat pentru toate aspectele legate de monitorizare, gestionare și întreținere.

Mai multe informații despre Soluția Supermicro pentru Scality® RING®>>