SAPPHIRE adaugă modelul 2GB HD 4890 la Seria Vapor-X

SAPPHIRE Technology tocmai a anunțat un nou model SAPPHIRE HD 4890 Vapor-X ce dispune de 2GB de memorie onboard GDDR5 – oferind utilizatorilor mai multă versatilitate de la această serie echipată cu tehnologia de răcire SAPPHIRE Vapor-X, pentru o funcționare silențioasă și rece.

Asemănător modelului de 1GB anunțat luna trecută în cadrul Computex, modelul SAPPHIRE HD 4890 Vapor-X 2GB este creat după un design original SAPPHIRE. Deține un modul de răcire SAPPHIRE Vapor-X pe GPU, ajutat de un radiator și un ventilator care elimină căldura din carcasă. Cu o viteză a nucleului de 870MHz și 2GB de memorie DDR5 la frecvența de 1050MHz, acest model nu numai că deține memorie adițională dar și funcționează la o temperatură mai mică și la o viteză semnificativ mai mare decât produsele competitoare construite în jurul design-ului de referință. Capacitatea mai mare de memorie și vitezele mai mari de funcționare asigură un nivel de performanță ridicat în sarcinile de randare și un număr crescut de cadre pe secundă în jocuri – în special la rezoluții mari și în cazul folosirii unor texturi complexe.
 

Modelele SAPPHIRE HD 4890 Vapor-X dispun de patru conectori, toți poziționați pe bracket-ul plăcii – Dual-Link DVI, VGA, HDMI și Display Port. Oricare două dintre cele patru ieșiri pot fi folosite simultan, oferind flexibilitate maximă în cazul conectării la diferite tipuri de display-uri. În pachet este oferit și un adaptor de la   HDMI la DVI pentru cei ce doresc folosirea a două monitoare DVI.

Seria Vapor-X este echipată cu condensatori solizi și cu radiatoare SAPPHIRE ‘Black Diamond’ pentru bobine, asigurând o eficiență sporită și o funcționare mai fiabilă. Condensatorii fabricați dintr-un polimer înalt al aluminiului au caracteristici superioare condensatorilor fabricați din aluminiu și asigură o durată de viață mai mare. Bobina este o componentă importantă pentru stabilizarea tensiunii pentru o placă grafică, iar modelul de bobină SAPPHIRE Black Diamond (patent în așteptare) cu radiator integrat funcționează la o temperatură mai scăzută cu 10% și cu o eficiență mai crescută cu 25% decât o bobină normală. 
 

Seria SAPPHIRE HD 4890 este construită în jurul celui mai recent nucleu GPU de la divizia AMD, ATI. Aceasta dispune de aceeași arhitectură grafică prezentă și în cazul seriei de succes HD 4870, cu 800 de unități de procesare stream, interfață pe 256-biți a memoriei GDDR5 și decodor video hardware integrat. De asemenea, deține o arhitectură de management al memoriei îmbunătățită și inovații tehnice care permit viteze de funcționare mai ridicate și reduc nivelul de energie consumată în standby.

Această serie utilizează interfața PCI-Express Gen2, și dispune de conectori duali pentru cabluri CrossFireX, permițând folosirea a două sau mai multe plăci video simultan pe o placă de bază compatibilă, pentru un nivel de performanță și mai ridicat.

Despre Vapor-X

SAPPHIRE a fost prima companie care a folosit tehnologia Vapor Chamber pentru răcirea soluțiilor sale grafice. Cooler-ul Vapor-X a fost implementat pentru prima dată pe plăcile grafice SAPPHIRE HD 3870 din edițiile ATOMIC și TOXIC și se află în stadiul de implementare pentru modelul HD 4870 512MB/1GB TOXIC și pentru mai multe modele din seria Vapor-X.

Vapor-X are la bază tehnologia Vapor Chamber care funcționează pe aceleași principii folosite de tehnologia heatpipe. Un agent de răcire lichid este vaporizat pe o suprafață fierbinte, vaporii rezultați fiind condensați pe o suprafață rece pentru ca mai apoi să fie redirecționați spre suprafața fierbinte. Procesul de reciclare are loc într-o incintă ermetică și este controlat de un sistem complex de vase comunicante. Incinta sistemelor SAPPHIRE Vapor-X este foarte îngustă și face contact direct cu cipul grafic. Mai multe detalii sunt disponibile la adresa  www.sapphiretech.com.

Seriile ATOMIC și TOXIC sunt compuse din produse foarte performante, supra-tactate, care încorporează un sistem de răcire hibrid ce combină sistemul Vapor-X cu tehnologia heatpipe și radiatoare cu striații pentru o mai mare eficiență. Întregul sistem este răcit de un ventilator care îndepărtează căldura de pe incinta cu vapori, memorii și de pe celelalte componente pentru a spori și mai mult nivelul de performanță. Seria Vapor-X folosește aceeași tehnologie ca camerei cu vapori, alături de un radiator și de un ventilator cu zgomot redus.  SAPPHIRE Vapor-X și sistemul de răcire hibridă sunt foarte eficiente, putându-se folosi de un airflow redus, deci de ventilatoare silențioase.

Video Cursiv și Streaming

Plăcile grafice SAPPHIRE din seria HD 4800 integrază cea mai recentă tehnologie ATI Avivo™ HD pentru un mod de afișare video avansat. Ele dispun de o a doua generație UVD (Unified Video decoder) care ajută la reducerea considerabilă a încărcării CPU-ului și oferă o decodare cursivă a conținutului Blu-ray™ și HD DVD atât pentru codecurile VC-1 și H.264, cât și pentru fișierele Mpeg.

Cu ajutorul celor mai recente drivere, seria SAPPHIRE HD 4800 oferă de asemenea și posibilitatea de procesare ATI Stream, fapt ce permite un proces accelerat de transcodare video și sporirea performanțelor altor aplicații suportate.

Toate plăcile din seria SAPPHIRE HD 4800 sunt certificate Microsoft Windows Vista™ Premium și sunt suportate de suita software ATI Catalyst®, asigurând clienților acces continuu la actualizări software pentru performanță sporită, stabilitate și funcții suplimentare. Asemănător generațiilor precedente, aceste plăci grafice oferă support DirectX10.1 pentru performanțe de randare sporite și efecte de lumină.
Imagini și mai multe detalii sunt disponibile la adresa  www.sapphiretech.com

Specificațiile sunt corecte în momentul redactării dar pot fi supuse schimbărilor.

Despre Sapphire


Sapphire Tehology este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata acoperind un market share important in vanzarile de placi grafice destinate platformelor PC. De asemenea placile de baza produse sub marca Sapphire benecifiaza de noile chipset-uri ATI si se incadreaza ca segment de adresabilitate unui public foarte pretentios din punct de vedere al performantelor.
 

Pentru a comanda produse Sapphire in ASBIS B2B Marketplace faceti click aici