Cea de a 12-a generație de Intel Core va include 60 de procesoare și mai mult de 500 de modele

Intel dezvăluie a-12-a generație de Intel Core și lansează cel mai bun procesor de jocuri din lume, i9-12900K

INFORMAȚII CHEIE

  • Intel lansează primele produse din familia Intel® Core™ din a 12-a generație, inclusiv Intel Core i9-12900K, cel mai bun procesor de gaming din lume¹; precomenzile fiind deschise, produsul urmând a fi disponibil începând cu 4 noiembrie.
  • Noua arhitectură hibridă oferă super performanță multi-threaded, permițând crearea de conținut de până la 2 ori mai rapid în comparație cu generația anterioară².
  • Șase procesoare desktop lansate astăzi conduc industria cu tranziția la memorie DDR5 și conectivitate PCIe 5.0 pentru a îmbunătăți experiențele de joc și a ușura activitatea creatorilor de conținut
  • Familia de procesoare Intel Core din a 12-a generație este prima cu Intel 7, oferind performanțe superioare pentru fiecare segment de calcul.

SAN FRANCISCO, Oct. 27, 2021 – Astăzi la Intel Innovation, Intel a dezvăluit a 12-a generație de procesoare Intel® Core™   și lansarea a șase noi procesoare desktop deblocate, inclusiv cel mai bun procesor de gaming din lume, a 12-a generație Intel Core i9-12900K. Cu un turbo boost maxim de până la 5,2 GHz și până la 16 nuclee și 24 threaduri, noile procesoare desktop ating noi culmi de performanță multi-threaded pentru jucătorii entuziaști și creatorii de conținut profesioniști.

Familia Intel Core din a-12-a generație va include 60 de procesoare, setate să alimenteze peste 500 de modele de la varii parteneri. După cum a fost prezentată la Intel Architecture Day 2021, noua arhitectură hibridă, prima construită pe Intel 7, oferă performanțe scalabile de la 9 la 125 de wați pentru a se potrivi cu fiecare segment de PC-uri, de la laptopuri ultra-subțiri și ușoare până la desktop-uri.

„Arhitectura hibridă de performanță a procesoarelor Intel Core din a 12-a generație este o schimbare arhitecturală posibilă printr-o co-inginerie strânsă a software-ului și hardware-ului, care va oferi noi niveluri de performanță”, a declarat Gregory Bryant, vicepreședinte executiv și director general Intel Client Computing Group. „Aceasta începe cu sosirea noului nostru emblematic Core i9-12900K – cel mai bun procesor de gaming din lume – și veți vedea experiențe și mai incredibile pe măsură ce livrăm restul produselor din a 12-a generație și nu numai.

 

Jucați-vă, creați conținut și overclockați cu procesoare desktop deblocate din a 12-a generație

Cele șase procesoare desktop deblocate lansate astăzi sunt primele bazate pe arhitectura hibridă Intel, ce oferă o combinație de nuclee de performanță (P-core), cel mai performant nucleu CPU pe care l-a construit Intel și nuclee eficiente (E-cores), concepute pentru performanță scalabilă a sarcinii de lucru cu mai multe threaduri.

Intel® Thread Director permite celor două noi microarhitecturi de bază să lucreze perfect împreună, ghidând sistemul de operare (OS) să plaseze threadul potrivit pe nucleul potrivit la momentul potrivit. Intel a supus ecosistemul la teste extinse pentru a optimiza performanța și compatibilitatea și, ca parte a investițiilor companiei în comunitatea dezvoltatorilor, a publicat documente pentru dezvoltatori cu îndrumări despre modul în care furnizorii independenți de software pot optimiza aplicațiile pentru performanța platformelor.

„Suntem la începutul unei noi ere pentru PC condusă de introducerea Windows 11”, a declarat Panos Panay, vicepreședinte executiv și director de produs, Microsoft. „Cu Windows 11 și noua tehnologie Intel Thread Director, utilizatorii își vor vedea performanța PC-ului atingând noi culmi datorită familiei de procesoare Intel Core din a 12-a generație.”

Combinația dintre noua arhitectură hibridă Intel și noua tehnologie Intel 7 oferă performanțe îmbunătățite cu un singur și mai multe threaduri pentru:

  • Cel mai bun procesor de gaming din lume: Disponibilă cu până la 16 nuclee și 24 threaduri, noua familie de procesoare Intel Core din a 12-a generație include cel mai bun procesor de gaming din lume, Core i9-12900K, oferind experiențe de joc de top. Core i9-12900K oferă creșteri uimitoare de performanță gen-over-gen, cu până la 25% mai multe FPS pe Troy: A Total War Saga, cu până la 28% mai multe FPS pe Hitman 3 și cu până la 23% mai multe FPS pe Far Cry 63. Îmbunătățite de Intel® Killer™ Wi-Fi 6E pentru până la 75% mai puțină latență în timpul jocului în multitasking4, nucleele P de înaltă frecvență asociate cu nuclee E pentru descărcarea sarcinilor paralele permit cu până la 84% mai multe cadre pe secundă pentru jocuri, streaming și înregistrări simultane5.
     
  • Un salt uriaș în performanța creării de conținut: progresele în performanța multi-threaded, performanța receptivă a nucleelor P și capacitatea de a muta datele la viteze incredibile cu DDR5 permit performanțe îmbunătățite în toate tipurile de experiențe de creare de conținut, inclusiv:
    • Performanță de editare foto cu până la 36% mai rapidă6
    • Performanță de editare video cu până la 32% mai rapidă7
    • Performanță de modelare 3D cu până la 37% mai rapidă8
    • Redare cu mai multe cadre cu până la 100% mai rapidă9
  • Cea mai bună expriență de Overclocking10: Noile procesoare oferă instrumente de overclocking de vârf pentru personalizarea performanței, inclusiv capacitatea de a overclocka nuclee și memorie DDR5. Entuziaștii și jucătorii pot încerca aceste noi funcții de overclockare a platformei ca parte a celui mai recent Intel® Extreme Tuning Utility (XTU) 7.5. Începând cu Core i9-12900K, XTU va accepta și overclockarea cu un singur clic cu Intel Speed Optimizer pentru procesoarele deblocate din a 12-a generație. În plus, Intel a introdus cel mai recent Intel® Extreme Memory Profile (XMP) 3.0 cu suport pentru DDR5, oferind profiluri suplimentare, inclusiv noi profiluri personalizate reinscriptibile și reglaj flexibil pentru overclockarea memoriei. 

    Activarea platformelor desktop cu funcții de vârf 

Procesoarele desktop Intel Core din a 12-a generație oferă consumatorilor performanța și funcțiile de vârf din industrie pentru experiențe excepționale în jocuri și conținut pentru prezent și viitor.

Caracteristicile cheie ale platformei includ:

  • Primele procesoare din industrie care oferă memorie DDR5 de până la 4800MT/s.
  • Primele procesoare din industrie care oferă PCIe 5.0 (până la 16 benzi), și un randament I/O de până la 2X peste PCIe 4.0, cu până la patru benzi suplimentare de suport PCIe 4.0.
  • Până la 30MB Intel® Smart Cache (L3) și 14MB L2 cache pentru o capacitate de memorie crescută cu latență redusă.
  • Wireless de mare viteză integrat cu Intel Killer Wi-Fi 6E, ce3 combină conectivitatea Wi-Fi 6E de vârf din industrie cu o tehnologie puternică de rețea de jocuri pentru a minimiza întârzierea, latența și pierderile10.
  • Conectivitate prin cablu universal Thunderbolt 4 pentru extinderea dispozitivelor externe.

Noua Serie Intel Chipset 600

Alături de procesoarele desktop Intel Core din a 12-a generație, Intel lansează noul chipset Intel Seria 600 cu caracteristici avansate pentru fiabilitate și performanță sporite. Noile benzi PCIe Gen 4.0 asigură un total de 28 de benzi în afara chipset-ului, USB-ul 3.2 Gen 2×2 integrat oferă până la dublarea lățimii de bandă, DMI Gen 4.0 crește debitul chipset-ului la CPU pentru acces rapid la dispozitivele periferice și la rețea.

Pentru prima dată, Intel aduce Intel® Volume Management Device (VMD) pe chipset-urile PC pentru a simplifica controlul stocării, permițând controlul direct și gestionarea SSD-urilor bazate pe NVMe din magistrala PCIe fără controlere RAID suplimentare sau alte adaptoare hardware.

Pentru mai multe informatii va rugam sa ne scrieti la sales@asbis.ro


Arhitectura hibridă de performanță nu este disponibilă pe anumite procesoare Intel Core din a 12-a generație. Intel® Thread Director este disponibil numai pentru anumite SKU-uri; necesită activarea sistemului de operare. Performanța variază în funcție de utilizare, configurație și alți factori. Mai multe detalii la www.intel.com/PerformanceIndex. Rezultatele de performanță se bazează pe testare la datele afișate în configurații și este posibil să nu reflecte toate actualizările disponibile public. Consultați www.intel.com/12thgen pentru detalii de configurare. Niciun produs sau componentă nu poate fi absolut sigur. Costurile și rezultatele pot varia. Tehnologiile Intel pot necesita activare hardware su software.

¹ După cum se măsoară prin caracteristicile unice și performanța superioară a modului de referință în joc (scor sau cadre pe secundă) pentru majoritatea celor 31 de titluri de jocuri testate (de la 1 octombrie 2021), inclusiv în comparație cu AMD Ryzen 5950X. Consultați www.intel.com/PerformanceIndex pentru detalii suplimentare. Rezultatele pot varia.

² După cum este măsurat prin fluxul de lucru pentru crearea de conținut multitasking pe Intel® Core™ i9-12900K de a 12-a generație față de Intel® Core™ i9-11900K de a 11-a generație. Consultați www.intel.com/PerformanceIndex pentru detalii suplimentare. Rezultatele pot varia.

 ³ Măsurată prin performanța modului de referință în joc (scor sau cadre pe secundă), acolo unde este disponibil, sau cadre pe secundă în care modul de referință nu este disponibil pe Intel® Core™ i9-12900K de a 12-a generație față de Intel® Core™ i9-11900K de a 11-a generație.

 ⁴ Performanța variază în funcție de utilizare, configurație și alți factori. Aflați mai multe la www.Intel.com/PerformanceIndex. Rezultatele de performanță se bazează pe testare la datele afișate în configurații și este posibil să nu reflecte toate actualizările disponibile public. Comparând Intel® Core™ i9-12900K de a 12-a generație cu Intel® Core™ i9-11900K de a 11-a generație. Mai multe detalii la www.Intel.com/PerformanceIndex.

 ⁵ Cu până la 84% mai mult FPS pe Mount și Blade II: Bannerlord în timpul jocurilor, redării în flux și înregistrării folosind OBS.

⁶ După cum este măsurat de benchmarkul clasic PugetBench Lightroom – Scorul general.

⁷ Conform măsurătorilor de referință PugetBench Premier Pro – Scorul general.

⁸ După cum este măsurat de Autodesk – Revit 2021-Etalonul de creare a modelului.

⁹ După cum este măsurat de benchmark-ul Adobe After Effects Pulse.

¹ ⁰ Bazat pe capacitatea de overclocking îmbunătățită, activată de instrumentele cuprinzătoare ale Intel și de capabilitățile unice de reglare arhitecturală. Overclockarea poate anula garanția sau poate afecta sănătatea sistemului. Aflați mai multe la intel.com/overclocking. Rezultatele pot varia.